Autopromoció i agenda setting

En els últims anys hem pogut presenciar com ha anat evolucionant el periodisme i tot el món que l’envolta. La digitalització ha suposat grans avenços que abans no ens podríem ni imaginar però, al mateix temps, també ha provocat un canvi en l’essència del periodisme, i actualment podem veure com es violen diàriament els principis del periodisme. Estem en un moment on el periodisme també s’ha convertit en una “gran empresa”, i d’aquesta manera molts empresaris en volen fer un negoci rentable. Amb tot això, el rigor de la informació s’ha perdut, i aprofitant aquesta assignatura -Seminari i Anàlisi de l’Actualitat- és molt interessant parlar el tema de l’agenda setting.
En aquestes primeres sessions, on cada grup ha pogut parlar-nos del seu mitjà, tant diaris com televisions, m’ha cridat l’atenció la gran quantitat “d’autopromoció” que fan els mitjans. Un exemple molt clar va ser l’informatiu de dijous passat de TVE, on al sumari d’esports -en una jornada de lliga de futbol, quan tots sabem que el futbol és l’esport que més interessa a aquest país- van apostar pel torneig Comte de Godó i el mundial de motociclisme, dos events que no eren la notícia esportiva més important del dia, però que retransmet la mateixa cadena, TVE.
I aquest exemple és un dels molts que et pots trobar en altres cadenes i en molts diaris. Precisament, és molt curiós veure un informatiu d’esports de Telecinco d’aquest any, i comparar-lo amb els de l’any passat. El simple fet de ja no retransmetre la Fòrmula 1, fa que ja ni en parli d’aquesta, quan abans acaparava quasi tota la secció esportiva.
Per tant, podem afirmar que l’anomemada “autopromoció” afecta els continguts informatius que ofereix cada mitjà, però el més greu és que, en molts casos, viola l’agenda setting del dia i els codis del periodisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: